Besognes

Reizen

Redelijk veel van mijn tijd gaat zitten in reizen van de ene stad naar de andere. Hoofdzakelijk in Nederland en Duitsland. Dat houdt verband met het feit dat ik oppas op katten van mensen, die voor langere tijd niet thuis zijn. Ik trek dan bij de katten in.

Computers

Een tweede activiteit betreft het verlengen van de gebruiksduur van oude(re) Macintosh computers. Die kan ik natuurlijk gewoon uitvoeren als ik 'thuis' ben. Gelukkig heb ik overal toegang tot internet.

Steppen en wandelen

Natuurlijk ben ik, als ik oppas op katten niet de hele dag met die dieren bezig. Gelukkig blijft er ook tijd "voor mijzelf" over. Die besteed ik onder andere door de betreffende stad, waar ik op dat moment ben, nader te leren kennen. Favoriete plaatsen zijn de parken en de bibliotheek en boekwinkels; af en toe een museum. Met mijn step ben ik onafhankelijk van het openbaar vervoer en kan ik ook de auto laten staan. Het is een goede manier om redelijk snel even de boodschappen te kunnen doen. Een step biedt bovendien een grotere veiligheid in het steeds drukker wordende stadsverkeer.

Fotograferen

Soms is er iets interessants gaande in de buurt. Voorbeeld is het project SAAone. Daar werden de afgelopen jaren meer dan 5000 heipalen de grond in geramd voor het aan te leggen grootste aquaduct van Europa. Dat vraagt natuurlijk om fotosessies. Al sinds de start van de uitvoering bij Muiden leg ik de resultaten vast. In augustus 2016 is de eerste rijbaan in gebruik genomen kunnen worden. Pas in het jaar 2020 zal het hele project gereed zijn ... als er geen vertragingen optreden.

Postzegels

Sinds enige tijd ben ik bezig een postzegelverzameling aan te leggen. Uitsluitend postzegels met katten erop komen in aanmerking. Het is nog niet zo eenvoudig informatie daarover te vinden. Deze website is echt een aanrader. Er gaat een compleet nieuwe wereld open. En passent leer ik ook iets over andere landen.